Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'kodak 7266'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Cinematography Forums
    • General Discussion
    • News & Press Releases
    • Lighting
    • Camera Operating
    • AC's & DIT's
    • Grip & Rigging
    • Visual Effects Cinematography
    • Grading, DI and Telecine
    • Students and New Filmmakers
    • Cameras Systems and Formats
    • Lenses & Lens Accessories
    • Camera Accessories & Tools
    • Film Stocks & Processing
    • Books for the Cinematographer
    • Cinematographers
    • In Production
    • On Screen
    • Cine Marketplace
    • Business Practices
    • Jobs, Resumes, and Reels
    • Please Critique My Work
    • Regional Cinematography Groups
  • Not Cinematography
    • Producing
    • Directing
    • Sound
    • Editing
    • Off-Topic
    • Forum Support

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Website URL


Skype


Location


My Gear


Specialties

Found 3 results

  1. Hello guys and gals, So, yesterday, while processing some Tri-X Super 8, something nightmareish happened during the second developpement after re-exposure : after 1 min in the 2nd developer (where the emulsion properly reacted and darkened), it slightly started to lift from the plastic and then it litteraly disloved into the developper : no floating gelatin flakes, just a plain black developer... The weird thing is that I already processed Tri-X this way, here is an example : https://vimeo.com/326184819 Here is my protocole, I have included as much info as I can : 1 – Soaking in a 25°C water bath. 2 – 1st Developer : Ilford Multigrad 1+9, 20min (continuous agitation on 1st minute, then 10sec each minute), 25°C. 3 – Hardening stop bath : Adox EcoStop 1+29 + 40ml/L of Tetenal Hardener. 6 min, 20°C, continuous agitation. (https://www.fotoimpex.com/chemistry/tetenal-hardener-to-be-added-to-the-fixer-or-stop-bath-1000-ml.html?cache=1564733928) 4 – Washing, runing water, 2 minutes. 5 – Bleach : Potassium permanganate 0,4% + Sulfuric Acid 10% equal part, 6 min, 20°C, continuous agitation. 6 – Washing, runing water, 2 minutes. 7 – Clearing bath, Sodium metabisulfite 6%, 2 min, 20°C, continous agitation. 8 – Washing, runing water, 2 minutes. 9 – Hardening stop bath : Adox EcoStop 1+29 + 40ml/L of Tetenal Hardener. 6 min, 20°C, continuous agitation. 10 – Washing, runing water, 2 minutes. RE-EXPOSURE : 2x1min 80W 1m in a white tank filled with water. 11 – 2nd Developer : Ilford Multigrad 1+9, 4min (stand), 25°C. The same solution I used as 1st developer. And that's where the emulsion dissolved.... Usually, after that, I use an hardening fixer for 5 minute, washing 10 min on runing water, rinse with distilled water, let it dry and digitalise with a Retroscann Universal. It's fastidious, but cheap ! Side notes : - Processing in Lomo Tank. - I know Ilford says not to use Ilford Multigrade for processing film (Universal PQ is recommanded instead), but through my test phase it was the only thing I had on hand, so I tried and it worked as you could see on vimeo. - I've never found any information about the shelf lif of the Tetenal hardener. As it is supposed to be mixed with Stop or Fix, I mixed it with the Adox Eco Stop to be sure I won't use an hardening bath tha is no longer working. Anyway, I mixed a new solution and it was still a disaster. - I use the hardener to compensate the softening of the emusion by the bleach. One bath before to strenghten, one bath after to reinforce. I thing the bleach isnt to blame, otherwise it the continous agitation in the clearing bath would have the same mechanical effect, so I guess it is a chemistery issue. The film is perfectly fine during re-exposure, bleaching is complete, after touching the film, the emulsion is normal. - I dont know why the developper is dissolving the emulsion on second use but work perfectly fine on the first one. So that's it, if anyone have an idea, i'm all ears ! Thanks ! Jérémy
  2. I'm currently filming a western, shot in the west (Colorado), on film. It's called THE LAST RESORT. Shooting with a Canon 1014XL-S. Filming it on Kodak Tri-X 7266. On location. So far, the film looks amazing! This is a Warehouse 9 Production. I wish I could post a picture, but the image requirements are too small... I don't have a teaser yet, but check out my other film projects. https://vimeo.com/user2463860
  3. So as a project for high school some friends and I are going to shot a short on Super 8. I am planing on purchasing Kodak's 7266 Tri-X and I've been looking into developing it. I know that I can send it to get developed at Pro8mm or CineLab but if it's reasonable I'd like to try home developing. I've see a number of different ways in my research. I know the basic process of developing the film twice and bleaching it in the middle. I've read that I could just use D-76 for developing. But I've also read that I should use KODAK B&W Reversal First Developer Starter. I've read the instructions for using the Developer Starter and it sounded like it includes everything someone needs. But when I was looking into it more someone had posted saying I would needed to buy some other products. Also I've heard that you can use coffee as developer but I didn't really look into that. So I could use some advice is there a good way to do home developing, if so what do I need and what is the specific formulas for mixing. Or would it just be better to mail it in and if so what service would you suggest.
×
×
  • Create New...