Jump to content
Constantin Dubois Choulik

400ft magazine sensor... not sure it's working as it should

Recommended Posts

Hi again, thanks for previous help on getting started with my "new" Eclair ACL II...

 

I have two 400ft mags and both seem to have a faulty sensor. Not sure the word is right, what I am referring to is the springed arm that is connected to the film counter window on the side of the mag.

 

On both of them mags, the spring seem to be working backwards. As i understand it, it should push the arm towards the center, to stay on the film left on the spool as it roll away. But on my mags the spring pulls towards the exterior, away from film. So it's useless...

 

I've taken it apart down to the spring and I just can't get it... any help would be much appreciated. Thanks !!!

Edited by Constantin Dubois Choulik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Broadcast Solutions Inc



    Media Blackout - Custom Cables and AKS



    Tai Audio



    New Pro Video - New and Used Equipment



    Visual Products



    Paralinx LLC



    Rig Wheels Passport



    Serious Gear



    Abel Cine



    Glidecam



    Gamma Ray Digital Inc



    Metropolis Post



    Wooden Camera



    CineLab



    Ritter Battery


×
×
  • Create New...