Jump to content
Alee Peoples

Elmo CL running too fast

Recommended Posts

Hi all,

 

The Elmo CL (Xenon) I am borrowing is running around 28 fps. I've seen posts and the Elmo manual explaining that an incorrect running speed can be changed by moving the belt to the different set of pulleys, changing between 50 & 60 Hz. However this model I'm working with only has one set of pulleys. Maybe this is a newer model? On the serial number plate it does say both 50 & 60Hz.

There is room on the teethed pulleys for the belt to move to the left but I swear it is the same tension. No significant difference. Not sure what else to do. Appreciate any suggestions. -alee

post-71842-0-87728800-1484019907_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Tai Audio



    Ritter Battery



    G-Force Grips



    Serious Gear



    Gamma Ray Digital Inc



    Wooden Camera



    Broadcast Solutions Inc



    New Pro Video - New and Used Equipment



    Visual Products



    FJS International



    Abel Cine



    CineLab



    Rig Wheels Passport



    The Original Slider



    Glidecam



    Paralinx LLC



    Media Blackout - Custom Cables and AKS



    Just Cinema Gear



    Metropolis Post


    Cinematography Books and Gear
×
×
  • Create New...