Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'bow tie'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Cinematography Forums
    • General Discussion
    • News & Press Releases
    • Lighting
    • Camera Operating
    • AC's & DIT's
    • Grip & Rigging
    • Visual Effects Cinematography
    • Grading, DI and Telecine
    • Students and New Filmmakers
    • Cameras Systems and Formats
    • Lenses & Lens Accessories
    • Camera Accessories & Tools
    • Film Stocks & Processing
    • Books for the Cinematographer
    • Cinematographers
    • In Production
    • On Screen
    • Cine Marketplace
    • Business Practices
    • Jobs, Resumes, and Reels
    • Please Critique My Work
    • Regional Cinematography Groups
  • Not Cinematography
    • Producing
    • Directing
    • Sound
    • Editing
    • Off-Topic
    • Forum Support

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Website URL


Skype


Location


My Gear


Specialties

Found 1 result

  1. Hi, not sure what forum this belongs in. I did a very short camera test for my CP-16R. I have a CP-16A which I've shot with and never had problems, but I bought this R model to use prime lenses on it instead of the standard angenieux. I have the bow-tie or butterfly model that is infamous for light streaks in the upper right corner, so I was testing for that. It doesn't look like I got any of the streaks people associate with this model (maybe I didn't have bright enough subject matter in the upper corners?) but... there is a subtle (but constant) flicker in the center of the frame. It looks like what might happen when you take your eye away from the viewfinder, but a camera operator of mine made that mistake once last year and I since then I always make sure to keep my eye firm against the viewfinder. Wondering if it could be because I shot at 12FPS (to save film stock and development/telecine $$)? I did forget to tell the lab that I shot in the slower frame rate. Could that affect the way they telecined it and caused flicker during telecine that aren't on my negative? I remember when I tried to DIY telecine some Super 8 footage at home by removing my DSLR's lens and projecting straight onto the sensor, the image was great but I ended up with white streaks and flicker every 4-6 frames, and I guessed it was because the projector was old and I couldn't get an exact frame rate out of it (adjusting the frame rate knob would worsen or better the light streaks). Or is it more likely a light leak somewhere? If it's a light leak could I solve this problem by enclosing the camera in a dark bag during filming (which could also act as a second sound blimp anyways)? I'm going to run another camera test before I start principle fotography, but wanted some advice on what to try and change for the second test. Here is a link to the video of the test: https://vimeo.com/226261458 Any help/input is appreciated. -Omar Lopex ana-film.com
×
×
  • Create New...