Jump to content
Sign in to follow this  
ricardo de gracia

EX3 wide lens adpater FOCUS PROBLEM

Recommended Posts

I'VE JUST RECEIVED the wide lens adapter 0,6 for my ex3 and I can't get focus in any configuration... nor macro, nor infinite...

 

What could be the problem?

 

Is there any trick or Key????

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'VE JUST RECEIVED the wide lens adapter 0,6 for my ex3 and I can't get focus in any configuration... nor macro, nor infinite...

 

What could be the problem?

 

Is there any trick or Key????

 

 

Hi Ricardo.

 

I have used the EX3 quite a bit, and have never had that kind of problem... but i know that there was, and I have had, issues with the EX1, in terms of finding focus both with a W/Angle and without it. Mine would focus wide, but as soon as i zoomed in, and tried to focus on infinity, or anywhere close to the end of the lens it would all just be soft.

 

The problem turned out to be something as simple as back focus. So maybe it is as simple as that, and if not.... Time to send it to Sony and say "fix this"

 

Hope ya get it sorted

 

Brendan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Don't forget that the EX3 has an automatic backfocus feature, so make sure that is set correctly before adding the adapter. I'm assuming that you get focus without the adapter.

You'll might also check that you have the adapter seated correctly. IIRC, those adapters only work in the macro auto focus mode, so be sure to check both the switch on the lens and the position of the focus ring.

If none of that helps, a call to the manufacturer of the adapter would be my next step. Is that a Century Optics adapter?

 

Good luck!

Share this post


Link to post
Share on other sites
I'VE JUST RECEIVED the wide lens adapter 0,6 for my ex3 and I can't get focus in any configuration... nor macro, nor infinite...

 

What could be the problem?

 

Is there any trick or Key????

 

Did you select the wide angle option in the camera menu? It's called "Wide Conversion" and is in the CAMERA SET menu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had the same problem with mine... There is a manufacturer defect in some of them... I returned mine.

 

JOEL DEUTSCH, SOC

Director of Photography / Cam Op

Local 600, IATSE

310.628.5400

EvidenceProductions.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  


  • FJS International



    Wooden Camera



    Rig Wheels Passport



    Abel Cine



    Ritter Battery



    G-Force Grips



    Paralinx LLC



    New Pro Video - New and Used Equipment



    Serious Gear



    CineLab



    Tai Audio



    Gamma Ray Digital Inc



    Broadcast Solutions Inc



    Visual Products



    The Original Slider



    Media Blackout - Custom Cables and AKS



    Glidecam



    Just Cinema Gear



    Metropolis Post


    Cinematography Books and Gear
×
×
  • Create New...