Jump to content

Search the Community

Showing results for tags '1014'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Cinematography Forums
    • General Discussion
    • News & Press Releases
    • Lighting
    • Camera Operating
    • AC's & DIT's
    • Grip & Rigging
    • Visual Effects Cinematography
    • Grading, DI and Telecine
    • Students and New Filmmakers
    • Cameras Systems and Formats
    • Lenses & Lens Accessories
    • Camera Accessories & Tools
    • Film Stocks & Processing
    • Books for the Cinematographer
    • Cinematographers
    • In Production
    • On Screen
    • Cine Marketplace
    • Business Practices
    • Jobs, Resumes, and Reels
    • Please Critique My Work
    • Regional Cinematography Groups
  • Not Cinematography
    • Producing
    • Directing
    • Sound
    • Editing
    • Off-Topic
    • Forum Support

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Website URL


Skype


Location


My Gear


Specialties

Found 4 results

  1. Hi all, Long time lurker first time poster. I picked up a Canon 1014-XLS in beautiful condition off craigslist from a local here in LA. Came with the original box and all the accessories. It's lovely. Everything works as it should, and everything is clean and smooth except....the lens is stuck. The zoom motor seems to work, when I press W and T both cause the motor to move (or so I hear), but the lens barely budges. It's stuck at the far end at 65mm. Read the manual and saw nothing about locking focal length. I've reached out to two local Super 8 shops as I want to have the seals replaced anyways, but I'm wondering if anyone has encountered this and maybe it's something I can fix myself. I'm dying to play with it. Thanks! Erynn
  2. Hey all, Sadly, I'm parting with my Canon 1014 Max 8mm sync sound camera and all accessories. Thought I would let this crew know. http://www.ebay.com/itm/261373903953?ssPageName=STRK:MESELX:IT&_trksid=p3984.m1555.l2649 No reason other than monetary, I love(d) this camera. Ask questions through eBay as I'm more likely to respond there. Sorry mods, I've posted in marketplace but this is such a niche camera I thought it would be okay to post here.
  3. Hey all, Selling my amazing 1014 Max 8mm cam with tons of accessories way below the $2995 list price. www.ebay.com/itm/261373903953?ssPageName=STRK:MESELX:IT&_trksid=p3984.m1555.l2649 Also, an anamorphic adaptor for lenses under 52mm thread size www.ebay.com/itm/261373920695?ssPageName=STRK:MESELX:IT&_trksid=p3984.m1555.l2649 No reserves, just moving on. Feel free to ask questions through eBay.
  4. Hi all. So my normal go to guy has not replied to emails (strangely) and so I am going to ask around here. I have a terrific Canon 1014 XL-S that I love (not as much as my long gone Nikon R10, but oh well) and it has performed wonderfully for the nearly two years I have owned her. However, right now I am getting a strange problem when shooting. Sometimes it is as if the in camera fade in/out becomes engaged. I'll be shooting and POOF, it stops. When I check the roll, I see the results are an in camera fade out. Like on this Straight8 entry that didn't go so well... https://vimeo.com/57757062 The scratches are a product of the shitty telecine. They ruined my roll. :( Anyway, you can see the issue at 0:22, 0:35 and 2:46. Every other aspect of the camera is fine. It's really mint. But I have a feature shoot coming up and if all goes well, I'll need this camera working 100% since we have some super8 stuff to shoot for a few scenes. I will also be in the market for a backup camera, preferably a tip top Nikon R10. :)
×
×
  • Create New...